varldens-djur.se nyhetsbrevet

Julkalender, In-English-Please.se...

Julkalender och nytt läromedel

Julkalender 1-24 december

Missade du julkalendern på världens-djur.se förra året? Nu får dina elever en ny chans.

Den 1 december får eleverna öppna första luckan i den interaktiva julkalendern på världens-djur.se. Bakom varje lucka döljer sig ett nytt kapitel i berättelsen om jultomten, renen Rudolf och professor Fessor. Eleverna får även användning för sin kunskap om djur och världens geografi.

Personligt konto

Kan dina elever logga in på världens-djur.se och svenska-djur.se hemma? Nu behöver du inte manuellt skapa personliga konton till dina elever. Skolan klistrar in eleverna i en excellista och utifrån den skapar vi alla konton åt er.

Maila eller ring för mer information:
info@condidact.se, 046-211 92 82

In-English-Please.se

Läs, lyssna, tala och skriv!

Med In-English-Please.se får du ett stort bibliotek av digitala böcker med ämnen från engelsktalande länder. Det är enkelt att individanpassa undervisningen när alla böcker och dess tillhörande uppgifter är på tre svårighetsnivåer.

Med "Reading tools" kan eleven bland annat skapa egna ordlistor, lyssna på den upplästa texten samt själva läsa in texten och lyssna på sitt eget uttal.

På "My site" kan eleven se vilka böcker de läst, vilka uppgifter de besvarat, presentationer de skapat och mycket mer. Läraren kan enkelt följa de enskilda elevernas arbete med uppgifterna och även sätta upp individuella mål.

Målgrupp: årskurs 3-9